Odziv Policijskega sindikata Slovenije na žalitve

Policijski sindikat Slovenije je na Ministra za notranje zadeve, g. Aleša Hojsa v zvezi izrečenih žalitev policistkam in policistom na socialnih medijih naslovil odziv.

Spoštovani minister,

dne 12. 8. 2021 ste na vašem twitter računu zapisali sporočilo policistkam in policistom »Ste izdelali oceno tveganja ? Niste !! ZAČNITE DELAT LENUHI !!!«. Vaše pisanje so povzeli in komentirali številni mediji. O tem smo prejeli množico novinarskih vprašanj, še več je bilo klicev in odzivov ogorčenih članic in članov sindikata.

Zaradi takšne neprimerne komunikacije so članice in člani Policijskega sindikata Slovenije vaše besede razumeli kot grobe in neprimerne žalitve policistk in policistov. Na tem mestu vas opozarjamo, da je kultura dialoga civilizacijska pridobitev in da je slovenska Policija oziroma Slovenija to kulturo dialoga že imela. Civilizacijske pridobitve so s trdim delom in spoštljivimi medsebojnimi odnosi vseh državljanov, doseženi pozitivni rezultati v korist celotne družbe, med katere sodi tudi kultura dialoga. Znano bi vam moralo biti, da so demokratične in na pravni državi utemeljene družbe, s civilizacijskimi pridobitvami »premagale« vulgarizem, primitivizem in cinizem, to so zavržne vrednote.

Vsled temu vas pozivamo, da spoštujete poklic in delo policistov in se izogibajte predsodkom, stereotipom, diskriminaciji ali podobno, kar boste uspeli, če se boste v komunikaciji posluževali argumentov, znanja ali vedenja. Zahtevamo, da ste v svoji komunikaciji spoštljivi do policistov in s tem nenazadnje tudi do vseh državljanov.

Policijski sindikat Slovenije je dolžan zavarovati interese naših članov, zato bomo ob nadaljevanju s takšno komunikacijo primorani poseči po ukrepih, s katerimi jih bomo zavarovali. Policistke in policisti smo naš ugled gradili dolga leta in ne bomo v nobenem primeru dovolili, da bi ga nam kdorkoli čez noč poteptal.