Deli in vladaj – odziv PSS

»Deli in vladaj« je že staro vodilo avtoritarnih vladarjev, ki vedo, da je potrebno močne sile razdeliti, ker je potem zmagi pot odprta. Obžalujemo, da se je v to igro, tako kot že pred leti, ko je bil minister Vinko Gorenak, ponovno ujel naš partnerski Sindikat policistov Slovenije (v nadaljevanju: SPS).
Slednji se je na naše včerajšnje razkritje o nedopustnem ministrskem prirejanju rezultatov oz. vsebinskemu vplivanju na rezultate analize vrednotenja delovnih mest PUO na podlagi stavkovnega sporazuma iz leta 2018, ki bi morala biti neodvisna, odzval z napadom in neupravičenimi očitki na Policijski sindikat Slovenije (v nadaljevanju: PSS).

A v Policijskem sindikatu Slovenije ponavljamo: za vsako včeraj izrečeno besedo trdno stojimo in jo lahko z dokazi tudi podkrepimo:

  • ni konstruktivnega socialnega dialoga z vodstvom ministrstva,
  • prirejena analiza neposredno škodi interesom zaposlenih,
  • taki in drugačni pritiski in izsiljevanje, tako na naš sindikat kot zaposlene s strani notranjega ministra Aleša Hojsa ter ostalih iz vodstva MNZ in Policije, so popolnoma nedopustni!

Odziv SPS sicer razumemo, saj je, za razliko od PSS, očitno klonil pod izsiljevanjem ministra Hojsa, da v zameno za molk o pritiskih in nepravilnostih ter morebitnih nezakonitostih ohranijo izplačevanje t.i. schengenskega dodatka, ki bi ga v nasprotnem primeru ukinili.

Vsak nosi posledice svojih odločitev, a v PSS prav gotovo ne bomo obrnili hrbta našim zaposlenim in našemu članstvu. Ne glede na pritiske bomo ostali nepristranski branik pravic naših zaposlenih. Pritiski, ki jih nekateri zaposleni že doživljajo, pa so najmanj neprimerni in nedopustni, če ne nezakoniti in tukaj ni kaj polemizirati, niti trgovati. Kdo, če ne sindikat, mora na to javno opozoriti in taka ravnanja odločno obsoditi?

Naše delo se politike tiče zgolj toliko, kolikor od aktualne vlade in pristojnih ministrstev terjamo spoštovanje že dogovorjenega in podpisanega. In vsaka politika, leva ali desna, lahko od nas to vedno pričakuje!