Predlog sprememb ZDR – pobuda SPS

Seznanjamo vas, da smo bili s strani Sindikata policistov Slovenije (SPS) obveščeni, da so v Državni zbor vložili pobudo volivkam in volivcem za vložitev predloga Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o delovnih razmerjih.

Z namenom vložitve predloga sprememb zadevnega zakona v Državni zbor, so bili sindikati javnega sektorja, vključno s PSS, pozvani k podpori pri zbiranju potrebnih overjenih 5.000 podpisov. Z zbiranjem overjenih podpisov se je pričelo danes, 13. 10. 2021, pod geslom »ZA DELAVSKE PRAVICE«. 

V PSS se pridružujemo podpori ter članice in člane ter vse zaposlene obveščamo, da lahko svoj podpis s podporo oddajo na način, kot sledi iz  spodnjega navodila: 

Overjen podpis lahko oddate na 2 načina: 

  1. Osebno na upravni enoti: na obrazcu, ki je dostopen na spletni strani SPS https://www.sindikat-policistov.si/novice/articleid/1570/cbmoduleid/452 in na vsaki upravni enoti, najprej izpolnite zahtevane podatke (vse mora biti izpolnjeno z velikimi tiskanimi črkami). Podpisati ga morate V PRISOTNOSTI uradne osebe na eni izmed upravnih enot v času poslovnega časa. Nato morate nujno poskrbeti, da obrazec tudi fizično pride do nas. Pošljete ga lahko po pošti na naslov: SINDIKAT POLICISTOV SLOVENIJE, Opekarniška cesta 15/ c,3000 Celje, p.p. 416 ali pa ga dostavite SPS osebno. Šele tako bo vaš glas štel. Podpis lahko oddate v poslovalnem času vsake upravne enote (ne le v času uradnih ur). Podpisa ni možno oddati preko pooblastila druge osebe, podatki morajo biti izključno kot na osebnem dokumentu. PCT POGOJ ZA ODDAJO PODPISA PODPORE V SKLADU Z NAVODILI MJU NI ZAHTEVAN!!!
  2. Z elektronskim podpisom: vsak z digitalnim certifikatom ali SMS PASS lahko svoj podpis odda tudi prek spletnega portala e-uprave. Podrobna navodila in direktna spletna povezava so dostopni na omenjeni spletni strani. 

Obrazec in vsa navodila za oddajo podpisa so dostopna in bodo aktivna od 13. 10. 2021 dalje na spletni strani: https://e-uprava.gov.si/podrocja/vloge/vloga.html?id=5345 

V prilogi vam pošiljamo tudi obvestilo kolegov iz SPS s prilogami. 

Priloge:

  1. Obvestilo SPS
  2. Predlog zakona SPS
  3. Obrazec podpora volivca