Zahteva za popravo članka v spletnem mediju www.pozareport.si

V zvezi člankov:

  • PISMO INSAJDERJA, POGLEJTE, KAJ SE GRE ŠAREC: SKRIVAJ PRIŠEL NA KONGRES ENEGA POLICIJSKEGA SINDIKATA IN ŠČUVAL PROTI DRUGEMU,
  • ŠAREC JE RES LE BLEBETAL, A TEGA NI PISAL POLICIST ANDREJ, AMPAK MITJA GREGORC, KANDIDAT ZA ŠEFA NPU, KI DELA TRETJI SINDIKAT, 
  • BURNI ODZIVI NA PISMO POLICISTA ANDREJA: GROŽNJE S TOŽBAMI, KDO OSTAJA BREZ SLUŽBE IN CELO PONAREJANJE ELEKTRONSKE POŠTE?.

ki so bili objavljeni v spletnem mediju www.pozareport.si, je Policijski sindikat Slovenije uredniku medija poslal spodnjo zahtevo za popravo članka:

Spoštovani gospod Bojan Požar,

skladno z Zakonom o medijih zahtevamo takojšen popravek člankov z naslovi:

  1. PISMO INSAJDERJA, POGLEJTE, KAJ SE GRE ŠAREC: SKRIVAJ PRIŠEL NA KONGRES ENEGA POLICIJSKEGA SINDIKATA IN ŠČUVAL PROTI DRUGEMU, ki je bil objavljen 7.11.2019 na vaši spletni strani,
  2.  ŠAREC JE RES LE BLEBETAL, A TEGA NI PISAL POLICIST ANDREJ, AMPAK MITJA GREGORC, KANDIDAT ZA ŠEFA NPU, KI DELA TRETJI SINDIKAT, ki je bil objavljen 8.11.2019 na vaši spletni strani,
  3. BURNI ODZIVI NA PISMO POLICISTA ANDREJA: GROŽNJE S TOŽBAMI, KDO OSTAJA BREZ SLUŽBE IN CELO PONAREJANJE ELEKTRONSKE POŠTE?!, ki je bil danes objavljen na vaši spletni strani.

Policijski sindikat Slovenije (v nadaljnjem besedilu: PSS) je samostojna, demokratična, prostovoljna, nestrankarska, interesna organizacija zaposlenih v Policiji, Ministrstvu za notranje zadeve, v drugih državnih organih in v lokalnih skupnostih, v katerih ima PSS reprezentativnost. V njej člani organizirano, v skladu s programom in statutom, uveljavljajo in varujejo svoje ekonomske, socialne, kulturne in druge interese.

Vabljenje najvišjih predstavnikov delodajalca (kar predsednik vlade je) na Kongrese sindikata je ustaljena praksa PSS, tokrat še toliko bolj, saj gre za Vlado, s katero imamo iz zadnjega sporazuma še kar nekaj bistvenih nezapadlih zavez, ki se morajo udejanjiti. Odločitev vsakokratnih predstavnikov oblasti pa je, ali se bodo takšnega dogodka udeležili. Vsakršno označevanje neodvisnega sindikata za politično motiviranega je zato zlonamerna in neresnična in sindikatu povzroča nepopisno škodo.

Od medsebojnih obračunavanj posameznih članov PSS se distanciramo. Zoper posameznike, ki širijo takšne neresnice in tiste, ki jih na račun drugih članov še dodatno podpihujejo, pa bomo uvedli vse ukrepe, ki jih dopušča statut PSS, po potrebi pa tudi druge, civilno pravne postopke,  nujno potrebne za ohranitev integritete, dobrega imena in ugleda PSS.

Prosim, da popravek objavite v zakonsko predpisanem roku.

S spoštovanjem!

Rok Cvetko
PREDSEDNIK