Rok Cvetko, novi predsednik PSS – obvestilo

Spoštovani,

obveščamo vas, da je bil na 7. Kongresu PSS izvoljen nov predsednik PSS, Rok Cvetko.

Rok Cvetko, rojen leta 1975, je po zaključeni Srednji šoli za policiste, 24. generacija kadetov, leta 1994 začel za delom policista na Policijski postaji v Novem mestu. V karieri je nato policijske naloge na operativnem nivoju opravljal v različnih policijskih enotah, nazadnje pa leta 2003, po uspešno zaključenem usposabljanju, pričel z opravljanjem nalog na delovnem mestu vodnika službenega psa v Enoti vodnikov službenih psov Policijske uprave Novo mesto. Leta 2010 je bil izvoljen na funkcijo predsednika Območnega policijskega sindikata Dolenjske in Bele krajine, ki ga izjemno uspešno vodi še danes. Njegovo uspešno delo je bilo hitro opaženo tudi širše, zato je bil po 5. Kongresu PSS, leta 2011, povabljen v vodstvo PSS, kjer je prevzel najzahtevnejšo funkcijo, funkcijo sekretarja sindikata, ki jo je opravljal vse do izvolitve za predsednika sindikata. Rok Cvetko je za čas članstva v Policijskem sindikatu Slovenije, katerega član je vse od leta 1994, za opravljeno delo prejel številna priznanja in nagrade. Zaradi svojega korektnega odnosa do sindikata in slehernega člana uživa velik ugled tako med članicami in člani sindikata, zaradi svoje nepopustljivosti in argumentiranih nastopov v pogajalskih procesih, pa tudi na strani delodajalca.

Rok Cvetko je po izvolitvi za predsednika PSS nagovoril članice in člane:

»Spoštovane članice in člani!

V veliko čast in zadovoljstvo mi je, da se vam lahko kot novi predsednik največjega in najmočnejšega policijskega sindikata zahvalim za izkazano zaupanje. Nenazadnje to pomeni, da je bilo naše dosedanje delo usmerjeno v pravo smer. Z izvolitvijo na novo funkcijo predsednika PSS stopam na novo pot, pot, ki je v marsičem drugačna kot je bila dosedanja. Prepričan sem, da mi znanja, volje in poguma ne manjka, pa vendar upam, da bo vse to dovolj, da bom izkazano zaupanje in vaša pričakovanja lahko v čim večji meri tudi upravičil.

V sindikatu moramo biti zagovorniki dialoga, ki predstavlja temelj za dosego naših ciljev. Da PSS v širši javnosti uživa velik ugled in velja za korektnega in konstruktivnega socialnega in poslovnega partnerja, nenazadnje kažejo naši dosežki v socialnih sporazumih, pa tudi današnji obisk visokih predstavnikov delodajalske strani, kot tudi predstavnikov največje sindikalne konfederacije v javnem sektorju in naših partnerskih družb. 

Ne glede na to, da imamo v tem trenutku z delodajalcem še nekatera ključna odprta vprašanja, okoli katerih so stališča za enkrat še diametralno nasprotna, pa sem prepričan, da bomo z nadaljevanjem konstruktivnega in strpnega dialoga na koncu prišli do rešitev, ki bodo skladne s sprejetimi smernicami za nadaljnje delovanje sindikata, veljavnimi socialnimi sporazumi in dogovori. 

Dovolite mi, da svoje izvajanje zaključim z mislijo enega največjih vizionarjev našega časa, Steva Jobsa: »Svet spreminjajo ljudje, ki so dovolj nori, da verjamejo, da to lahko storijo.« 

Spoštovane članice in člani,

bodimo nori, verjemimo vase in v naše sanje. Skupaj nam bo uspelo! «

Ob tej priložnosti se zahvaljujemo dosedanjemu predsedniku, Radivoju Uroševiču, za uspešno vodenje sindikata. V preteklem mandatnem obdobju PSS so bili izpolnjeni veliki sindikalni cilji in dosežena dobra izhodišča sindikata za izbojševanje položaja članic in članov PSS tudi v prihodnje.

Naj nas pri zasledovanju naših skupnih ciljev še naprej vodi slogan PSS, »Prijateljstvo, Solidarnost, Sodelovanje«.

Policijski sindikat Slovenije