Izjava za javnost Policijskega sindikata Slovenije v povezavi z včerajšnjo oddajo Tarča na RTV Sloveniji

V povezavi z včerajšnjo oddajo Tarča na RTV Sloveniji, smo v Policijskem sindikatu Slovenije danes prejeli več novinarskih vprašanj v katerih se od predsednika Policijskega sindikata Slovenije, g. Roka Cvetka pričakuje opredelitev do komunikacije V.D. generalnega direktorja policije, g. Travnerja s predstavniki Zavoda Republike Slovenije za blagovne rezerve. V izogib morebitnim objavam nepopolne izjave, slednjo v nadaljevanju pošiljamo v pisni obliki in jo bomo tudi sami objavili v celoti.

Izjava za javnost Policijskega sindikata Slovenije:

Policijskemu sindikatu Slovenije vsebina pogovora med V.D. generalnega direktorja policije, g. Travnerjem in predstavniki Zavoda Republike Slovenije za blagovne rezerve ni poznana. Če je vsebina pogovora odraz medresorskega sodelovanja, potem to za Policijski sindikat Slovenije ni sporno. Če pa bi se pokazalo, da je ta vsebina, v kontekstu kot ga je oddaja Tarča pustila pri gledalcih, torej pravno sporna, pa pričakujemo da  v luči  zagotovitve neodvisne, nepristranske in temeljite preiskave, odgovore na ta vprašanja poda Oddelek za preiskovanje in pregon uradnih oseb s posebnimi pooblastili pri Specializiranem državnem tožilstvu Republike Slovenije.

V Policijskem sindikatu Slovenije sicer verjamemo, da bomo z vsebino oz. namenom pogovora med V.D. generalnega direktorja policije in predstavniki Zavoda Republike Slovenije za blagovne rezerve seznanjeni, saj smo nenazadnje dolžni podati določena pojasnila tudi našim policistom. Zato čakamo verodostojno informacijo po kateri bomo lahko več povedali tudi javnosti.

Poudarjamo, da vnaprej, vse dokler niso razjasnjena vsa dejstva in okoliščine, ne želimo nikogar obsojati ali prejudicirati posameznih dejanj in posamezniku s tem povzročati škodo. Odkrito lahko povemo, da imamo sicer z g. Travnerjem zelo korekten odnos.

Če pa se bo pokazalo da je bil pogovor med  V.D. generalnega direktorja policije in predstavniki Zavoda Republike Slovenije za blagovne rezerve pravno sporen, pa bomo v Policijskem sindikatu Slovenije vztrajali na našem stališču, da morajo za vse policiste, torej vse od vodstva policije do policistov pripravnikov veljati enaki standardi. Zato v primeru takšne ugotovitve pričakujemo, da se tudi pri najvišjih funkcionarjih upošteva ničelna toleranca do takšnih dejanj, kot to sicer ves čas velja za policiste, ki so v takšnih primerih podvrženi najostrejšim ukrepom, ne glede na to ali gre za dejanje storjeno v službenem ali v prostem času.