Zaostritev stavke in izvajanje stavkovnih ukrepov

v petek, 18. 1. 2021, je Operativna skupina Stavkovnega odbora Policijskega sindikata Slovenije na podlagi sklepa o zaostritvi stavkovnih aktivnosti izvedla več aktivnosti na različnih območjih v R Sloveniji. Z zaostritvijo stavkovnih aktivnosti v obliki doslednega izvajanja naših nalog smo pokazali Vladi RS, da dela veliko napako, ker podcenjuje zaposlene v Policiji in naše upravičene zahteve.

Aktivnost je zelo dobro uspela, saj so na posebej določenih točkah pri izvajanju stavkovnih aktivnosti sodelovali vsi zaposleni in podprli prizadevanja Stavkovnega odbora PSS ne glede na članstvo v sindikatu. Zato se vsem sodelujočim posebej zahvaljujemo. Skupaj smo močnejši! 

V petek, 18. 1. 2021, je v Državnem zboru RS istočasno potekala seja Odbora za notranje zadeve, javno upravo in lokalno samoupravo, na kateri je tekla razprava o stavki v Policiji in objavi plač zaposlenih v Policiji ter MNZ. Pri tem je minister Aleš Hojs med vsem ostalim povedal, da se bo v tem tednu Vlada RS opredelila do zahtevnih zahtev in določila pogajalsko skupino. Operativna skupina Stavkovnega odbora Policijskega sindikata Slovenije se je zato odločila, da aktivnosti o zaostritvi stavke, ki je bila načrtovana za danes, 25. 1. 2021, prekliče. Vsem stavkajočim se zahvaljujemo za pripravljenost in zavzetost pri izvajanju stavkovnih ukrepov; s takimi stavkovnimi aktivnostmi bomo nadaljevali, če se bo izkazalo, da minister Aleš Hojs ne bo držal besede. 

O nadaljnjih ukrepih in morebitnih pogovorih z vladno pogajalsko skupino vas bomo obveščali.