Zaostritev stavke!

Obveščamo vas, da je operativna skupina stavkovnega odbora Policijskega sindikata Slovenije sprejela sklep o zaostritvi stavkovnih aktivnosti. Zaostritev stavkovnih aktivnosti se bo izvedla danes, 22. 1. 2021 na različnih območjih v Republiki Sloveniji in bo trajala predvidoma tri ure.

Minister za notranje zadeve, g. Aleš Hojs in Vlada RS ne kažeta nobene resnosti in pripravljenosti za dogovor o razrešitvi stavkovnih zahtev. PSS stavka zaradi očitne in namerne kršitve Stavkovnega sporazuma, s čemer so seznanjeni že od 22. 12. 2020, ko je bila stavka tudi formalno napovedana. V kolikor bi bila Vlada RS resna in odgovorna, bi vsa odprta vprašanja razrešili v parih dneh. Vse kaže, da Vlada RS ne samo, da ni učinkovita pri obvladovanju COVID 19, ampak je očitno neučinkovita tudi pri razreševanju sporov, ki jih sama povzroča.   

Odgovornost za zaostritev stavkovnih aktivnosti in za vse njene posledice zato nosi izključno Vlada RS!

Predsednik Vlade RS, g. Janez Janša je javno oznanil pričakovanje po strogem izvajanju ukrepov za zajezitev epidemije Covid-19, ker želi izboljšati epidemiološko sliko, ki bi posledično privedla do postopnega sproščanja sprejetih epidemioloških ukrepov.  

Policijski sindikat Slovenije se ne želi opredeljevati o ustreznosti in primernosti ukrepov za zajezitev COVID 19, ki jih je sprejela Vlada RS. Ne glede na to bo PSS pri izvajanju teh ukrepov sledil pozivu predsednika Vlade, g. Janeza Janše ter pomagal po svojih najboljših močeh, saj je Vlada RS resnično neučinkovita in nesposobna zavarovati državljane.

Kot ste seznanjeni, smo v Policijskem sindikatu Slovenije jasno napovedali, da bomo v času stavke izvajali tudi vse naloge, povezane s preprečevanjem širjenja nalezljive bolezni. Zaostritev je namenjena zagotavljanju višje stopnje varnosti iz naslova javnega zdravja državljanov RS, pri čemer naj se ljudje za morebitne nevšečnosti ali slabo voljo zaradi izvajanja ukrepov obrnejo neposredno na Vlado RS, ki je ukrepe sprejela.   

Z današnjo aktivnostjo Vladi RS sporočamo, da policisti svoje obveznosti izvajamo v skladu s predpisi. Takšen odnos pričakujemo tudi od Vlade RS, saj še vedno živimo v pravni in demokratični Republiki Sloveniji, kjer še vedno veljajo pravice in standardi enakopravnosti.   

Z zaostritvijo stavkovnih aktivnosti v obliki doslednega izvajanja naših nalog želimo pokazati Vladi RS, da dela veliko napako, ker podcenjuje zaposlene v policiji in naše upravičene zahteve. Vlada RS bi morala biti s svojim obnašanjem, ravnanji in dejanji vzgled državljanom, ne pa ravno obratno. Policistke in policisti tega ne moremo več tolerirali, saj tudi državljani od nas pričakujejo resnost, odgovornost in pozitivno naravnanost, ki jo pogrešajo pri trenutni Vladi RS.  

Današnje aktivnosti so šele uvod v širše zaostrovanje stavke.