Uspešno odpravljene napake pri plačevanju prispevkov delodajalca za poklicno zavarovanje – obvestilo

Obveščamo vas, da so bile na podlagi uspešnega posredovanja PSS pri delodajalcu odpravljene vse znane napake pri plačevanju prispevkov delodajalca za poklicno zavarovanje članicam in članom PSS.

Potem, ko je s 1. 1. 2018 začel veljati spremenjeni Pokojninski načrt poklicnega zavarovanja

(pokojninski sklad SODPZ pri Kapitalski družbi d.d., zvišanje prispevkov za zavarovance-člane, ki so pridobili status policista od 1. 1. 2001 naprej oziroma niso imeli benificirane dobe) in po spremembi sistemizacije delovnih mest s 1. 7. 2019 (določanje novih skupin zavarovancev, skladno z uveljavitvijo novele ZODPol, ki je bila posledica prizadevanj PSS in nato sklenjenega Stavkovnega sporazuma iz 2018), je prišlo do številnih napak pri plačevanju prispevka delodajalca skupin  z novelo ZODPol.

Delodajalec je po pozivu PSS vse napake postopno odpravil: najprej je v pokojninski sklad uslužbencev izplačal razlike prispevkov, nato pa jih je po nadgradnji aplikacije MFERAC povečal še za ustrezne zamudne obresti. Kljub temu smo dodatno ugotovili, da so bili pri odpravljanju napak izvzeti nekateri uslužbenci, ki so se zaposlili v zadnjem obdobju pred 1. 1. 2001 in so status policista pridobili po 1. 1. 2001. Vsem članicam in članom, ki so se obrnili na nas, smo uspešno nudili sindikalno pomoč.  

Če kljub vsem našim preteklim obvestilom in informacijam še vedno niste prepričani, ali vam delodajalec plačuje ustrezen prispevek v poklicno zavarovanje, izkoristite prednosti članstva v PSS: pišite nam na info@pss-slo.org in prejeli boste ustrezno sindikalno pomoč.