Novice Nezgodno zavarovanje policistov – obvestilo

Članice in člane Policijskega sindikata Slovenije obveščamo, da so v skladu z 22. členom Kolektivne pogodbe za policiste (v nadaljevanju KPP) nezgodno zavarovani vsi policisti, ki opravljajo operativno ali drugo nevarno delo.

KPP določa, da predstojnik policiste, ki opravljajo operativno delo ali drugo nevarno delo, nezgodno zavaruje med opravljanjem dela za primer nesreče pri delu po ustrezni zavarovalni polici o kolektivnem nezgodnem zavarovanju za primer nesreče pri delu, katere posledica je smrt, trajna izguba splošne delovne zmožnosti ali izguba začasne delovne zmožnosti, ki vsebuje tudi primerno dnevno odškodnino.

V zvezi s tem je bila sklenjena pogodba št. C1714-18-460319, za nezgodno zavarovanje oseb z zavarovalnico Adriatic Slovenica d.d..

Na intranetu delodajalca je objavljeno, da sta se pred časom zavarovalnici Adriatic Slovenica d.d. in GENERALI zavarovalnica d.d. združili, vse pogodbene obveznosti pa je prevzela GENERALI zavarovalnica d.d., Križičeva ulica 3, 1000 Ljubljana. Po podatkih zavarovalnice se sklenjene zavarovalne police in številke policne spremenijo in ostajajo enake, prav tako se ne spreminja sam postopek uveljavljanja odškodnine, v kolikor pa bo prišlo do sprememb, nas bodo o tem naknadno obvestili.

Vse člane PSS obveščamo, da se lahko za pomoč obrnete tudi na sind. zaupnike PSS, v primeru potrebe pa koristite tudi brezplačni pravni nasvet ali pravno pomoč  ARAG, ki jo PSS zagotavlja vsem svojim članom.