Začasne napotitve po 67. členu ZODPol – obvestilo o preklicu napotitev

Obveščamo vas, da je po posredovanju Policijskega sindikata Slovenije z dokumenti pod zvezo dokumenta (TUKAJ) in z neposredno predstavitvijo problematike na včerajšnjem pogovoru pri vršilcu dolžnosti generalnega direktorja policije, g. Andreju Juriču, slednji izdal dokument, s katerim preklicuje naročilo o napotitvi policistov na območje PU Koper. Prav tako se prekličejo začasne napotitve policistov na območje PU Ljubljana in PU Novo mesto. UOK MNZ bo na podlagi slednjega preklical odločbe o začasni napotitvi.   

Dokument v.d. generalnega direktorja policije, s katerim smo bili seznanjeni danes, v Policijskem sindikatu Slovenije pozdravljamo in ocenjujemo, da je v.d. generalnega direktorja razumel stiske v katerih so se zaradi neživljenjskih napotitev znašli policisti. 

Predmetna odločitev v.d. generalnega direktorja policije nas v Policijskem sindikatu Slovenije navdaja z upanjem in pričakovanjem, da bo socialni dialog na ravni policije tudi v prihodnje potekal na podlagi moči predstavljenih argumentov in ne zgolj iz pozicije moči.