Hitri testi za COVID–19 – poziv

Policijski sindikat Slovenije je na pooblaščenca za stike s sindikati na Policiji in Ministrstvu za notranje zadeve v zvezi hitrih testov za Covid-19 za zaposlene naslovil poziv, ki ga lahko preberete spodaj.

Policijskem sindikatu Slovenije v zadnjih dneh dobivamo vedno več informacij o okuženih zaposlenih z virusom SARS_CoV-2. 

Ker je skrb za zdravje zaposlenih in zagotovitev zdravega delovnega okolja ključni dejavnik za opravljanje delovnih nalog, vas pozivamo, da zagotovite hitre teste za COVID-19 za vse zaposlene, za katere se sumi, da so okuženi, ali pa so bili v stiku z obolelimi. 

Poziv za zagotovitev testov velja za vse zaposlene, posebej pa bi izpostavili zaposlene v enotah, ki edine opravljajo določene naloge nacionalne varnosti v državi (SE, CVZ, LPE, PPOP…), saj so bili tudi v teh enotah že potrjeni okuženi in zboleli, ostali zaposleni, ki so bili v stiku z njimi, pa v večini primerov nato čakajo na rezultat testov, ki trajajo tudi po več dni, ali pa (še huje) sploh niso testirani. S tem čakanjem pa tvegamo širjenje okužbe in tako močno zmanjšujemo operativno zmožnost enot ter onemogočamo normalno izvedbo že dodeljenih nalog. 

Po podatkih, ki jih imamo, naj bi tudi v MNZ in Policiji potekali pogovori o sklenitvi pogodbe za opravljanje hitrih testov, zato prosimo za informacijo, kdaj (in katere enote ter s tem zaposleni) naj bi bili upravičeni do »hitrih testov«? 

V pričakovanju vašega odgovora vas lepo pozdravljamo.