Javna objava podatkov in plač zaposlenih – obvestilo

V Policijskem sindikatu Slovenije smo včeraj takoj po tem, ko smo bili seznanjeni z objavo, pooblastili pravno pisarno, da preveri vse podlage za sprožitev ustreznih pravnih postopkov v zvezi objave osebnih podatkov policistov in njihovih plač.

Pri tem preverjamo tudi, ali je s to objavo prišlo tudi do razkritja osebnih podatkov, ki so bili do te objave obravnavani kot varovani podatki policije, in ali gre v tem primeru za zlorabo osebnih podatkov.

Po prvih podatkih kaže, da je minister za notranje zadeve prekoračil pooblastila, kar pa bi lahko imelo za posledico tudi ogrožanje osebne varnosti določenih policistov in kriminalistov.  

V danem primeru gre za slab poskus preusmerjanja pozornosti s strani ministra od lastne odgovornosti za neposredno oškodovanje policistov po Stavkovnem sporazumu, saj izplačane plače s stavkovnimi zahtevami nimajo nič skupnega. Ravno zato vse zaposlene ponovno pozivamo, da še naprej podpirajo prizadevanja Policijskega sindikata Slovenije za ureditev statusa zaposlenih in izpolnitev upravičenih stavkovnih zahtev.

O morebitnih ukrepih zoper odgovorne bomo javnost sproti obveščali.