Prehrana kandidatov za policiste VPŠ in brezplačno bivanje v Policijski akademiji – zaprosilo za pojasnila

Policijski sindikat Slovenije je na Generalno policijsko upravo v zvezi prehrane kandidatov za policiste VPŠ in brezplačnega bivanja v Policijski akademiji naslovil zaprosilo za pojasnila.

Spoštovani,

več članic in članov se je obrnilo na Policijski sindikat Slovenije z vprašanjem, zakaj jim v Policijski akademiji ni omogočena brezplačna prehrana in bivanje, kot ste jim to obljubljali ob novačenju in na informativnih dnevih.

V letošnjem letu so kandidati za policiste prejeli v podpis pogodbe o zaposlitvi za določen čas, na podlagi katere jim ne pripada brezplačna prehrana, kot je to veljalo do letošnjega leta, ravno tako pa ni vsem omogočeno brezplačno bivanje. Ob novačenju ste jim obljubljali brezplačno prehrano in bivanje, kar je razvidno tudi iz članka, ki je objavljen na strani Ljubljana info: https://ljubljanainfo.com/novica/slovenija/preverjamo-se-je-zanimanje-za-delo-v-policiji-v-zadnjem-casu-povecalo/95961

V zvezi z zapisanim nas zanima kaj je botrovalo spremembam , da kandidatom od letos naprej ne omogočate več brezplačne prehrane, brezplačno bivanje v Policijski akademiji pa le nekaterim. Po informacijah, ki smo jih prejeli, naj bi bilo brezplačno bivanje omogočeno samo nekaterim kandidatom, med tem ko se drugi vsakodnevno vozijo na izobraževanje.

V zvezi z zapisanim vas prosimo, da nam odgovorite na naslednja vprašanja:

  • Ali kandidatom, ki se vsakodnevno vozijo od svojega bivališča do šole izplačujete stroške prevoza za vsak dan prihoda na izobraževanje?
  • Na podlagi katerih kriterijev ste omogočili brezplačno bivanje v Policijski akademiji samo nekaterim kandidatom in ne vsem?
  • Ali ste kandidatom dali možnost, da se odločijo ali bodo v Policijski akademiji bivali brezplačno ali pa se bodo na izobraževanje vozili vsakodnevno?
  • Koliko kandidatov, ki so bili letos vpisani v 1. letnik, je do sedaj odstopilo od pogodbe o zaposlitvi in kateri razlogi so botrovali odločitvam kandidatov o odpovedi pogodb o zaposlitvi za določen čas?

Vaše odgovore pričakujemo v najkrajšem času.