Službena stanovanja – obvestilo

Policijski sindikat Slovenije je na predlog zakona o spremembi in dopolnitvah Zakona o organiziranosti in delu v policiji, s katerim se ureja stanovanjska problematika upokojenih policistov, ki imajo status vojnega veterana in njihovih družinskih članov, pripravil mnenje za predlagatelje tega zakona, in sicer poslanko ga. Matejo Udovč.

V mnenju smo jasno in transparentno zapisali, da ne vidimo nobenih težav, da upokojeni policisti, ki imajo status vojnega veterana, nadaljujejo bivanje v službenih stanovanjih, tudi po zaključku dela v policiji. 

Imamo pa v Policijskem sindikatu velik zadržek, da se te pravice urejajo samo za upokojene policiste, ki imajo status vojnega veterana in ne za vse policiste, ne glede na status ali družbeni položaj. Poslanstvo sindikata je, da se bori za pravice svojih članov in da si prizadeva, da se aktivne policiste obravnava enakopravno. Ne smemo pozabiti, da je med aktivnimi policisti v zadnjih 27 letih nasilne smrti umrlo 7 policistov. Prepričani smo, da bi morali imeti zaradi takšnih razmer vsi aktivni policisti poseben status, ki bi jih obravnaval enako kot upokojene policiste s statusom vojnega veterana. 

Odbor za notranjo politiko v Državnem zboru RS danes žal naših opozoril ni želel slišati. Tudi zato je čas, da politika naš glas sliši v stavkovnem boju!