Zakaj podpreti stavko, ki jo je napovedal PSS?

Obveščali smo vas že, da se 11. 1. 2021 ob 7.00 začne stavka v Policiji in vam predstavili stavkovne zahteve. 

Morda se zdi tokratna stavka nenavadna in neupravičena, ker je nista napovedala oba policijska sindikata. Dejstvo je, da je PSS obvezan, da stori vse potrebno, da zavaruje pravice svojega članstva. Zakaj se SPS, ki je bil pozvan, da se prav tako pridruži k stavki, temu izmika, nam ni znano, še manj razumljivo, saj je to v škodo članstva in vseh zaposlenih v Policiji, ki so oškodovani za svoje pravice. S tem vprašanjem se lahko upravičeno ukvarjajo le člani SPS, zato o tem ne želimo špekulirati. PSS je reprezentativni sindikat v Policiji, MNZ in državnih organih, zato na podlagi odločitve organov lahko sam napove in izvede stavko v Policiji. 

S podporo k stavki in izvajanju stavkovnih ukrepov boste zaščitili svoje lastne pravice. Vi sami boste zaščitili svojo pravico do dveh plačnih razredov višje plače, do napredovanja v letu 2021, do možnosti ureditve vaših specifičnih pravic iz dela v Policiji v kolektivni pogodbi dejavnosti, ki bo veljala izključno za zaposlene v Policiji in Vi boste svoje interese zaščitili z jasnim sporočilom, da ne sprejemate enostranskih oblastnih posegov v obstoječe pravice! Brez stavke boste sicer delodajalcu poslali jasno sporočilo, da se svojim pravicam odrekate! 

V dokazilo, da je stavka upravičena, da bolj ne more biti, temu obvestilu prilagamo mnenje MNZ in Policije, ki poleg vseh naših ugotovitev dokazujeta, da je bilo izvajanje analize, ki jo je naročil MJU, popolnoma neustrezno (gre zgolj za prve obremenjujoče dokumente v vrsti ostalih). Ker je Vlada RS enostransko potrdila takšno pomanjkljivo analizo, je kršila sporazum iz l. 2018. Ker se na naša upravičena opozorila Vlada RS ni odzvala, spora ni mogoče razrešiti drugače kot z novim stavkovnim sporazumom oz. z izpolnitvijo stavkovnih zahtev. 

ZATO PODPRITE STAVKO, SAJ GRE ZA VAŠE LASTNE PRAVICE!

PRILOGA:

  • mnenje MNZ,
  • mnenje Policije.